HOE WORD IK MODEL?

HOE WORD IK MODEL?

Veel meiden dromen ervan om model te worden. Wie wil nou niet shooten op gave locaties, lopen voor grote designers en reizen over de hele wereld? Dat is natuurlijk een droombeeld; er komen ook lastige dingen bij kijken, maar toch… het is een bijzondere ervaring én natuurlijk een leuke manier om geld te verdienen. 

Maar hoe pak je dat aan? Hoe zorg je ervoor dat je over een paar jaar bff’s bent met Bella Hadid en campagnes schiet als de muse van Chanel? In dit artikel vind je allemaal tips en trics om je op weg te helpen.

De eerste tip is om wat onderzoek te doen naar de modellenwereld. Zoek uit wat voor soort modellenwerk geschikt voor jou zou zijn, en welke eisen modellenbureaus hebben. Ben (of word) je langer dan 1.73, dan zou je high-fashion model kunnen worden. Zo niet, dan is er nog genoeg mogelijk! Klik hier om alles te lezen over de juiste maten die je nodig hebt.

Om model te worden, heb je een goed management nodig. Daarom is het van belang om een bureau te hebben, vanuit een bureau kun je namelijk jobs boeken en klanten ontmoeten. Maar hoe kom je bij zo’n bureau terecht?

Er zijn meerdere manieren om bij een goed bureau terecht te komen. De manier waarop ik in modellenwerk terecht ben gekomen, is doordat ik gescout ben. Ergens op straat, in Amsterdam. De stad waar waarschijnlijk de meeste modellenbureaus zijn, en dus ook veel scouts. Daarnaast wordt op instagram de laatste jaren steeds meer door modellenbureaus gescout. Maar de kans dan je toevallig op social media of ‘in real life’ een scout tegenkomt is vrij klein.

Wil je jou kansen vergroten? Dan kun je het beste foto’s opsturen naar een bureau. Mooie, simpele foto’s waarop jouw gezicht en lichaam goed te zien zijn. Klik hier om alles te lezen over hoe je dat doet. Bijna alle Nederlandse modellenbureaus hebben een aanmeldformulier op hun website staan, waar je snel en gemakkelijk jouw gegevens en foto’s aan toe kan voegen. Een tip is om dan gelijk naar meerdere bureaus een berichtje te sturen, zodat je meer kans hebt dat een bureau geïnteresseerd in je is. Elk bureau zoekt namelijk naar een ander type, dus het kan zijn dat je een paar keer wordt afgewezen voordat een bureau je uitnodigt voor een gesprek. Zelfs topmodel Cara Delevingne werd afgewezen door de grootste modellenbureaus in London, voordat ze aangenomen werd door Storm Models. 

Een andere manier om bij een bureau terecht te komen is om naar een ‘open call’ te gaan, dat is een soort casting-dag die sommige bureaus houden. Je kunt dan de hele dag binnen lopen om je aan dat bureau te presenteren. Houd daarom de social media van bureaus in de gaten, zodat je weet wanneer dat mogelijk is!

Ook zou je mee kunnen doen aan een modellenwedstrijd. Als je graag high-fashion model wilt worden, zou ik je alleen niet aanraden om aan Holland’s Next Top Model mee te doen. Dit zorgt wel voor bekendheid in Nederland en volgers op Instagram, maar helpt niet met het opbouwen van een goede reputatie in de internationale fashion-wereld.

De ‘Elite Model Look’ of ‘The Model Convention’ hebben goede connecties met bekende bureaus in Nederland, maar ook in het buitenland. Dit zijn dus ook hele goede opties om te overwegen.

Om mee af te sluiten, de juiste voorbereiding is het halve werk. Als model is een verzorgd uiterlijk en een frisse uitstraling heel belangrijk. Zorg dus goed voor jezelf, eet gezond en probeer genoeg te bewegen. Lees in dit artikel meer over een gezonde lifestyle. Bureaus vinden het fijn als je zelfverzekerd over komt, dus wees lief voor jezelf en gun je zelf wat meer zelfvertrouwen. Want het belangrijkste blijft uiteindelijk dat je lekker in je vel zit (en dat je dan ook beter overkomt bij een modellenbureau is natuurlijk een leuke bijzaak). 

Nog een paar handige links:
Klik hier voor lijst van modellenbureaus in Nederland.
Klik hier voor een uitleg over alle belangrijke modellentermen.

REAGEER

Your email address will not be published.