KAN IK MODEL WORDEN? – MATEN

KAN IK MODEL WORDEN? – MATEN

Je hebt deze post waarschijnlijk aangeklikt omdat je graag model zou willen worden. Heb je potentie? Kun je die droom waarmaken? In dit artikel wordt uitgelegd aan welke maten en andere eisen je moet voldoen als model wilt worden.

Ten eerste is er meestal een leeftijdseis voor modellenwerk. Bijna alle bureaus in Nederland zijn op zoek naar modellen van 13/14 jaar of ouder. Ben jij nog te jong? Dan moet je even geduld hebben of kun je rond gaan kijken naar bureaus speciaal voor jongere leeftijden. 

EISEN HIGH FASHION

Er gelden verschillende eisen voor high-fashion en commercieel werk. High-fashion gaat om editorials in fashion-magazines, catwalkshows en werk voor high-end merken. De meeste ‘high-fashion’ bureaus hebben strengere eisen dan commerciële bureaus. Zij zoeken specifiek naar meiden of jongens die shows kunnen lopen voor modemerken als Dior, Prada, etc. en editorials en campagnes kunnen schieten.

Maten high-fashion model

Voor het lopen van shows kijken de high-fashion-merken ook nog naar je heupmaat, je taille en je borstmaat. De heupmaat is vaak het belangrijkste, dit moet dan ongeveer 90 cm zijn.

EISEN COMMERCIEEL MODEL

Commerciële modellen hoeven niet aan deze strenge maten te voldoen, voor deze modellen is hun lengte minder belangrijk. Commercieel modellenwerk is veel diverser als high-fashion. Het kan een campagne zijn voor een groot beautymerk, e-commerce voor de H&M of voor een reclamefolder van bijvoorbeeld de C&A.

Maten commercieel model

EISEN PLUS-SIZE MODEL

Sinds kort is er ook een grotere markt ontstaan voor meiden die meer ‘curves’ hebben, er zijn ook genoeg Nederlandse bureaus die op zoek zijn naar deze plus-size modellen.

Maten plus-size model

Nog niet de juiste maten?

Ben je nog in de groei en heb je nog niet de juiste lengte? Dat is meestal niet zo’n groot probleem, laat je daardoor er niet van weerhouden om een poging te wagen bij een modellenbureau. Ook als je uitgegroeid bent en nog niet lang genoeg bent, probeer het toch! Soms wordt er namelijk een uitzondering gemaakt; topmodel Kate Moss was overal te zien op de catwalks, ook al was ze 167 cm lang.
Daarnaast kan het zijn dat je niet de juiste heupmaat of kledingmaten hebt, trekt je daar als je net begint nog niets van aan! Een bureau kijkt meestal naar de potentie die je mogelijk hebt, en zal bij interesse je ondersteunen in het behalen van de juiste maten.

Wil je weten hoe je de juiste foto’s maakt om naar een bureau op te sturen? Lees dan deze blogpost.

Kijk hier voor een lijst met Nederlandse modellenbureaus.

REAGEER

Your email address will not be published.