Q en ACategorie: BureauWisselen van Moederbureau
Anoniem gevraagd, 2 jaar geleden

Wisselen van Moederbureau

Hoii, Ik wil overstappen van moederbureau. Ik zit hier namelijk niet helemaal op mijn plek. Ik wil graag verder in de high fashion (daar zijn mijn maten, lengte en look ook het beste voor) maar mijn huidige bureau is meer commercieel en hierdoor zit ik niet op één lijn met mijn boekers over wat ik wil in de modellenindustrie.  Heb jij tips over hoe ik een overstap het beste kan aanpakken, ik zit namelijk ook nog bij een bureau in London?

1 Antwoorden
MODELSPHERE beantwoord, 2 jaar geleden

Hoi, dat is lastig! Ik heb het zelf ook meegemaakt en er zijn een paar tips die ik je kan geven:

  • Ga eerst rondkijken naar andere bureaus die je geschikt of fijn lijken. Als er een of meerdere bureaus zijn die jou aanspreken zou ik ze een bericht/mailtje sturen met een paar foto’s en aan hun vragen of je wellicht een samenwerking zou kunnen bespreken. 
  • Ook heel belangrijk: Zoek het contract dat je hebt getekend bij jouw huidige bureau op en kijk wanneer deze verloopt en hoe lang van te voren je hem op moet zeggen. Als je geen contract hebt, zit je nergens aan vast, dan zou je gewoon weg kunnen gaan. 
  • Als je uitgenodigd wordt op gesprek bij een bureau, het voelt goed en zij zijn geïnteresseerd, bespreek dan duidelijk je situatie. Als je nog een contract hebt lopen, zouden zij je daarmee kunnen helpen (dan draagt je nieuwe bureau een bepaald percentage van wat zij aan jou verdienen af aan je vorige bureau, voor de verdere looptijd van je contract & dat maakt voor jouw eigen percentage niets uit).
  • Je zou je gevoelens over het overstappen naar een ander bureau met je huidige bureau kunnen bespreken, misschien snappen zij hoe jij je voelt en zullen ze je zonder gedoe ‘releasen’ van jouw contract. Dat ligt een beetje aan je bureau en hoe goed je band met hun is. Ben je een new face en verdien je nog niet zo veel? Dan maakt een bureau er niet zo’n groot probleem van. Hebben ze veel in je geïnvesteerd en verdienen ze veel aan je? Dan kan het wat lastiger worden. Ik zal je aanraden om eerst een nieuw bureau te vinden voordat je het deelt.
  • Je zit ook bij een bureau in London, wil je hier nog blijven? Je zou bij je nieuwe bureau dit bureau aan kunnen houden, maar als dat niet fijn voelt zou jouw nieuwe bureau dat grotendeels voor je kunnen regelen. Wel zou ik ook hiervan je contracten opzoeken.

Ik hoop dat ik je zo een beetje heb kunnen helpen! Goed dat je jouw eigen plan vormt, het gaat namelijk om jouw carrière & bureaus denken niet altijd vanuit jouw perspectief. 
Succes!