EEN BUREAU KIEZEN, WAT IS DE BESTE KEUZE?

EEN BUREAU KIEZEN, WAT IS DE BESTE KEUZE?

De droom van veel meiden is een Vogue cover of ‘Angel’ worden bij Victoria’s Secret. Daarmoet je natuurlijk heel veel geluk voor hebben en hard voor werken. Maar niet alles ligt bij jou; je bureau speelt hierin ook een grote rol. Nu zul je jij afvragen; Wat is de beste keuze die je kunt maken, bij het kiezen van een nieuw bureau? En wat doe je, als je twijfelt over je bureau? In dit artikel proberen we je een eindje op weg te helpen hiermee!

Kijk kritisch naar het bureau waar je nu bij zit, die je heeft gescout, of het bureau waar je misschien mee wilt gaan werken. Is de communicatie goed, zijn ze betrouwbaar en voel je je daar op je gemak? Ga altijd kijken bij meerdere bureaus, puur om te weten welke opties er zijn. Elk bureau werkt anders. Heb je liever veel persoonlijk contact? Dan past misschien een kleiner (boutique) bureau beter bij je.

Wat je moet weten over modellen-agencies in Nederland:

1. Er zijn veel bureaus in NL, dus kijk altijd naar meerdere opties om een agency te vinden die bij je past.
2. Je werkt als model als zzp’er, dus je bent je eigen baas en werkt niet voor je modellenbureau, maar samen met hun. Laat je niet alleen maar leiden door je bureau, maar geef ook aan wat je zelf wilt.
3. Kijk naar de kwaliteit die je bureau levert; bureaus met (een paar) bekendere modellen hebben vaak meer aanzien in de fashion industry en halen betere boekingen binnen. Dit kan commercieel zijn (Zara, h&m, …) of high fashion (Prada, Louis Vuitton, Valentino, …)
3. Teken nooit zomaar een contract. Lees deze goed door en let op de tijdsduur. Als je eenmaal tekent zit je die tijd aan het bureau vast, hier onderuit komen is vaak lastig.

Wat is het ‘beste’ bureau in NL? Wat is de beste keuze, bij het kiezen van een nieuw bureau? Dat is lastig te zeggen, er zijn namelijk veel goede bureaus in NL. Goede bureaus werken vaak samen met grote buitenlandse agencies en hebben modellen in hun bestand die werken voor grote magazines als Vogue, en grote merken als Chanel, Prada, Dior, etc. Voorbeelden van goede bureaus in Nederland: Paparazzi, Micha Models, IBMT, Elvis Models, Elite.

Meer weten? Klik hier voor een lijst met Nederlandse modellenbureaus.

Links: Bella Hadid tijdens de Victoria Secret Fashion Show. Rechts: Natalia Vodianova op de cover van de Vogue Paris.

Lees hier hoe je model kunt worden!

REAGEER

Your email address will not be published.