BOEKEN VOOR MODELLEN IN SPÉ

BOEKEN VOOR MODELLEN IN SPÉ

Als je net terecht komt met de mode-wereld, dan weet je er natuurlijk nog niet zoveel van af. Op internet is informatie soms lastig te vinden, en jouw vrienden en familie weten waarschijnlijk ook niet zoveel over de mode-wereld. Daarom heb ik in dit artikel 6 boeken voor modellen (in spé) op een rijtje gezet, om jou op weg te helpen!

6 boeken voor modellen:

Models in Shape, door Marjolein Vreeke

Marjolein is in de Nederlandse modellen-business een bekend persoon; ze traint namelijk modellen van Elite, en heeft een dochter die onder andere voor Victoria’s Secret werkt en voor modellenwerk de hele wereld afreist. In haar boek ‘Models in Shape’ zijn allemaal tips en tricks te vinden over het model-zijn, sport en voeding. Een echte aanrader voor beginnende modellen dus!
Let op: omdat Marjolein een fitness-coach is, is dit boek vooral gefocust op het in-shape worden als model; het is een van de boeken voor modellen vooral gericht op het gebied van sport en health.

On the go, door Rens Kroes

Dit boek is perfect voor meiden die gezond willen eten, maar door school niet veel tijd of ruimte hebben om leuke ‘healthy’ maaltijden te maken. Rens Kroes, zus van Doutzen, geeft tips voor allemaal gezonde snacks, lunches en meer! Heel handig is dat de meeste maaltijden ‘geprept‘ kunnen worden, je kunt ze zo dus makkelijk mee naar school nemen.
Daarnaast is het ook nog een compact boekje, dus je kunt het makkelijk in je rugzak of tas meenemen.

Help! Ik ben model, door Tanja Kok

Een eerlijk en inspirerend boek over Tanja’s ervaringen met de mode-wereld. Ze geeft tips voor beginnende modellen en vertelt hoe het er echt aan toe gaat in de fashion-industry. Ook interviewt ze insiders, zoals stylist Fred van Leer, de hoofdredactrice van de Vogue, en een modeontwerper.

Instaproof, door Kirsten Jassies

Dit is misschien een van de boeken voor modellen waarbij je niet meteen de connectie ziet tussen de mode-wereld en het boek zelf. Maar! Instagram is en blijft een belangrijk onderdeel van de mode-wereld; klanten, casting-directors en fotograven, checken altijd het insta-profiel van een model voordat ze met haar werken. In dit boek vind je allemaal tips over creëren van je ideale instagram-account.

The model lifestyle, door Paultje Column

Je kent Paultje waarschijnlijk wel van Holland’s Next Top Model; deze modellen- en catwalk coach én personal trainer heeft ook nog eens een boek voor modellen in spé geschreven! In zijn boek vind je alles wat je moet weten over de modewereld, catwalk-lopen, voeding én sport. Een echte aanrader dus!

A New Model, door Ashley Graham

Last, but not least: het boek van bekend plus-size model Ashley Graham. Een grappig en informatief boek over haar missie om de mode-wereld te veroveren. Inside-stories over de fashion-wereld, belangrijke dialogen over ‘body positivity’ en zelfbeeld; een krachtig boek vol mooie inzichten!

Dit waren de zes boeken voor modellen die ik sterk zou aanraden voor meiden die meer willen weten over de mode-wereld! Heb jij nog tips voor ander boeken? Stuur een pm op Instagram naar @model.sphere of laat een reactie achter op de site!

Meer weten over voeding en sport? Check dan dit over een gezonde life-style of dit artikel over gezonde voeding.
Wil jij model worden? Alle tips die je nodig hebt vind je hier!

REAGEER

Your email address will not be published.