PERFECTE CASTING-OUTFIT: HAKKEN

PERFECTE CASTING-OUTFIT: HAKKEN

Bij modellenwerk is de eerste indruk die je afgeeft heel belangrijk. De eerste keer dat een casting-director je ziet kan een grote invloed hebben op jouw carrière. Daarvoor is natuurlijk een juiste uitstraling heel belangrijk; wees niet verveelt, maar enthousiast en probeer zelfverzekerdheid uit te stralen (ook al voel je je niet zo)!
Een manier om ook een sterke indruk achter te laten, is door middel van je kleding. Je personality kan eruit naar voren komen, kleding kan afkleden of juist iets accentueren. Hoe komt je het beste over? Wat is de perfecte casting-outfit?

In de internationale high-fashion wereld is het voor new-faces erg belangrijk dat ze zo ‘neutraal’ mogelijk naar een casting gaan. Daarmee bedoel ik; basic en classy gekleed, met genoeg ruimte voor een casting-director om jou te vormen naar een designer zijn/haar hand.

Ook voor een eerste casting (of zelfs polaroids) met een modellenbureau is het slim om je redelijk basic te kleden. Draag niet te veel of helemaal geen make-up of sieraden; bureaus en casting-directors vinden het fijn als beginnende modellen er naturel uitzien.

Ben je niet op zoek naar hakken, maar verveel jij je wel in deze gekke tijden? Lees dan dit artikel met boeken die je echt gelezen moet hebben als je model wilt worden!

De perfecte casting-outfit: Hakken

De perfecte casting-outfit is natuurlijk niet compleet zonder een paar mooie high-heels. Hakken zorgen ervoor dat je langer en slanker lijkt. Nog niet zo vaak op hakken gelopen? Ga dan voor een niet te hoge hak of oefen veel!

Mocht je een nieuw paar hakken gaan aanschaffen, ga dan sowieso niet voor een sleehak! Dit komt niet professioneel over bij casting-directors, dus laat die staan voor een mooie zomeravond op vakantie.

Pumps lopen voor sommige mensen ook niet erg fijn. Vooral als je smalle voeten hebt, kun je er wel eens uitslippen, en dat wil je natuurlijk niet. Ik zal eigenlijk altijd hakken met een bandje aanraden, die je zelf aan je voet vast kunt maken.

De beste hak voor een perfecte casting-outfit:

De classy high-heel, zwart, strak en klassiek.

Ik zou beginnende modellen een van de volgende hakken aanraden, deze zijn geschikt voor castings voor shows of een modellenbureau:

Sandalettes van Mango

schoenen casting-outfit

Fluwelen hakken van Sacha
(iets lagere hakken voor beginnende meiden die nog niet zo veel ervaring hebben met hakken-lopen)

schoenen casting-outfit

De perfecte casting-outfit: Laarsjes

Tijdens het modeshow-seizoen in de winter zie je ook veel modellen met dichte laarsjes. Bij castings met fotografen, magazines, of met een (commercieel) castingbureau (hier gaat het vooral om castings voor fotoshoots en campagnes) zijn high-heels niet altijd nodig. Toch is het goed om zo ‘lang’ mogelijk over te komen, dus laat je gympies staat & ga voor mooie laarsjes! Hier geldt hetzelfde als bij de andere hakken; zwart en klassiek, werkt het best. Als je graag laarsjes aandoet, vergeet dan nooit alsnog een paar hakken mee te nemen naar een casting! Sommige casting-directors/bureaus zullen hier namelijk toch expliciet nog om vragen.

Een voorbeeld:

Enkellaarsjes Only

laarsjes perfecte casting-outfit

Zwarte Enkellaarsjes van Super Mode

Tip: Begin thuis alvast met oefenen op hakken, dan ben je aan het einde van deze periode van ‘sociale afstand’ een echte pro!

Wat is volgens jouw de perfecte casting-outfit? Welke hakken heb jij? Laat het achter in de comments! Lees binnenkort meer over wat je nodig hebt om goed over te komen op een casting! Vergeet niet ModelSphere te volgen op Instagram en blijf op de hoogte van nieuwe blogs.

Meer weten over model worden? Lees dan dit artikel!

REAGEER

Your email address will not be published.