FASHION-SHOWS OP BIJZONDERE LOCATIES

FASHION-SHOWS OP BIJZONDERE LOCATIES

Vroeger kreeg je wat je kon verwachten bij een fashion-show: een lange, rechte catwalk, waar het publiek om heen zat. Nu is dat al lang niet meer zo! De klassieke ‘runway’ bestaat nog steeds, maar merken pakken steeds meer uit met de gaafste locaties voor hun show. Hier een lijstje van mijn favoriete fashion-shows op bijzondere locaties.

Fashion-shows op bijzondere locaties

Louis Vuitton Cruise 2017: Rio de Janeiro

Ik was nog niet eens zelf model op dat moment, maar wat was ik geobsedeerd door deze bijzondere locatie! Aan de baai in Rio de Janeiro, werd het ‘Niteroi Museum of Contemporary Art’ het decor van de Cruise-show van het merk. En wat voor een fashion-show!

Fendi Couture 2016/2017: Trevi Fontein in Rome

Rome is een gave stad, vol historie en lekker eten & een van de grootste high-lights die door toeristen wordt bezocht is de Trevi-Fontein. Fendi pakte tijdens de haute couture 2016/2017 uit met cast van bekende modellen zoals Kendall Jenner en Bella Hadid, die over een glasplaat op de fontein liepen. En dan de collectie zelf! Heel romantisch en meisjes-achtig, perfect passend bij het decor.

Dolce & Gabbana Alta Moda 2019: Vallei van de Tempels

Dolce & Gabbana staat bekend om shows met frivole en vrouwelijke kleding én de klassieke Italiaanse rode lip. Meestal pakken ze al uit, met beroemdheden en veel modellen, maar deze zomer hielden ze een fashion-show op hun bijzonderste locatie tot nu toe: de vallei van de tempels in Italië. En ook nog eens tijdens zonsondergang! Ik had het geluk om mee te lopen in deze show en het was echt een van mijn bijzonderste momenten van dit jaar.

Chanel Spring-Summer 2019: op een ‘echt’ strand.

Chanel heeft elke fashionweek shows op dezelfde locatie; het Grand Palais in Parijs. Maar dat weerhoudt het Franse merk er niet om altijd extreem uit te pakken! Zo hadden ze een jaar een casino, maar ook een bos, de eifel-toren en een ware raket als decor. Een van mijn favoriete shows van Chanel qua decor, vond ik de show van de fashionweek lente-zomer 2019; ze hadden een heel strand verplaatst naar de show-locatie. Modellen liepen door het strand, of door het water (zelfs met golfslag). Niemand doet het ze na!

Dior Couture 2019: Een circus in Dubai

Last, but not least, wil ik graag nog de haute couture show van Dior noemen. Het decor was een enorme circus-tent in Dubai en tijdens de show waren er acrobaten die tussen de modellen door trucs deden. Zelfs de make-up van de modellen was (clown) circus-inspired en de locatie was helemaal tot in de puntjes uitgedacht.

Wat vind jij van deze locaties? Weet jij nog fashion-shows op bijzondere locaties? Laat een berichtje achter op de Instagram van ModelSphere, of op deze site!

Nog op zoek naar een leuk kerst-cadeautje? Lees dan dit artikel met tips voor leuke en interessante boeken die perfect zijn voor (beginnende) modellen!

Wil je model worden? Lees dan dit artikel.

REAGEER

Your email address will not be published.