GEZONDE VOEDING VOOR MODELLEN

GEZONDE VOEDING VOOR MODELLEN

Voor modellen is het heel belangrijk dat ze gezond eten. Modellenwerk kan soms super-intensief zijn met sporten, werk en van casting naar casting rennen en daarom is het nodig om genoeg en voedzaam eten binnen te krijgen. Gezonde voeding is key! Daarnaast wordt van modellen natuurlijk vaak verwacht dat ze slank en ‘in-shape’ zijn. In een vorig artikel stonden al wat basis tips over een gezonde levens-style, maar met deze post ga ik hier verder op in. Lees in dit artikel alles over gezonde voeding voor modellen.

Hebben modellen veel regels over wat ze mogen eten? Is er een speciaal dieet dat ze gebruiken?

Dat is voor ieder model anders. Sommige meiden eten vaak salades en mijden gerechten die veel koolhydraten bevatten, anderen eten gewoon alles wat ze lekker vinden. Het verschilt namelijk per persoon hoeveel eten je nodig hebt en hoe snel je dat verteert, waardoor iedereen zijn eigen voedingspatroon heeft. Je hebt vast wel een vriendin die bergen voedsel lijkt weg te werken, terwijl ze superdun is. Of iemand anders die juist heel erg op zijn of haar eten moet letten, omdat ze anders snel aankomt.

Daarom is het ook belangrijk te noemen dat een bepaald voedingspatroon niet voor iedereen werkt. In dit artikel zal ik vooral tips en adviezen geven om je eigen patroon iets te verbeteren en te laten zien welke producten niet zo gezond zijn. Wat is gezonde voeding? En wat kun je beter niet eten?
Wil je echt je hele voedingspatroon aanpassen, veel afvallen of een dieet gaan volgen? Dan is het beter om een voedingsdeskundige raad te plegen en niet zomaar wat te gaan google’len. Op veel internetpagina’s staan vaak trends en misleidende informatie, die niet altijd even gezond zijn.

Heb ik zelf regels over wat ik mag eten?

Ik volg niet een bepaald dieet en heb mezelf ook geen strenge regels opgelegd. Voor mij heeft het altijd gewerkt om veel zelf te koken met verse producten en veel groentes. Ik heb me veel ingelezen in voeding en zelfs via mijn modellenbureau trainingen van een voedingsdeskundige gehad en weet nu goed ongezonde en gezonde voeding te onderscheiden. Ik eet niet veel zoetigheid, en let er meestal op dat in dingen die ik koop niet veel suiker zit. Natuurlijk neem ik af en toe een ijsje en chocola is iets wat ik echt niet laat staan, maar ik ga dan voor 1 blokje in plaats van 4. Dat is iets wat ik bij meer eten doe, ik eet zoveel als ik lekker vind en niet meer.

Heb je tips om minder ongezond te eten en snel af te vallen?

Hoe kun je het beste gezond eten? Mijn tip is om te kijken naar gewoontes die jij hebt qua voeding. Af en toe ongezond eten maakt niet heel veel uit, maar als je de gewoonte hebt om elke dag 4 witte boterhammen met hagelslag te eten, dan telt dat snel op. Kijk wat mogelijk is voor jou om te veranderen. Via Instagram werd me gevraagd hoe je snel kan afvallen, en mijn advies daarvoor is: heb niet als doel dat er binnen 2 weken zoveel kilos af moeten vliegen, maar probeer je voedingspatroon positief te veranderen, dan houd je het langer vol en zul je geleidelijk op een gezonde manier naar een lager gewicht gaan. Stel het lekker in je vel zitten en je fit voelen als doel in plaats van een bepaald gewicht.
Ga nooit minder eten! Je hebt voldoende voeding nodig om gezond te kunnen leven, bij te weinig voedingsstoffen raakt je lichaam in de war en kan het zijn dat je juist aankomt, omdat het alles wat je inneemt als reserve op gaat slaan.

Wat is ongezond? Wat is gezonde voeding? (voorbeelden)

NIET HEEL GEZOND:
Wit brood
Frisdrank zoals cola of fanta
Snacks als koekjes en chips


Broodbeleg als hagelslag, chocopasta, salades op mayonaise-basis uit pak
Gezoete producten zoals: gezoete granola, gezoete fruit-yoghurt, fristi, sausen uit pak
Gefrituurde of vette producten als bitterballen, kroket, oliebollen.

GEZOND ALTERNATIEF:
Volkoren brood
Water met verse munt, spa rood, thee
Komkommer of paprika met hummus, yoghurt met zemelen en bevroren fruit, vers fruit, ongezouten noten
Gerookte kipfilet, verse groentes, 30+ kaas, huttenkase, philadelphia, gekookt eitje
Muesli zonder suiker, naturel of Griekse yoghurt, zelfgemaakte saus.
Zoete aardappel uit de oven met olijfolie en paprika-poeder, zelf-gemaakte popcorn zonder suiker.

Wat is nog meer belangrijk voor een gezond voedingspatroon?

  • Een van de belangrijkste onderdelen van een gezond voedingspatroon is groente. Let er op dat je dagelijks genoeg groente binnenkrijgt tijdens het avondeten, als snack of tijdens de lunch.
  • Eet gevarieerd! Elke week een of meerdere keren vis en peulvruchten eten is namelijk heel belangrijk. Eten volgens de Schrijf van Vijf zorgt ervoor dat je alle juiste voedingsstoffen binnen krijgt.
  • Ga op zoek naar gezonde recepten; kijk op Hellofresh.nl, de site van het voedingscentrum of probeer eens een gerecht van Rens Kroes uit!
  • Drink genoeg water! Vocht is heel belangrijk voor je lichaam. Vind je water niet zo heel lekker? Probeer het een keer met bevroren frambozen, komkommer of munt.

    Eet jij gezond? Klik hier om een test te doen en kom erachter wat jij kan doen om gezonder te eten.

Heb je nog een vraag over voeding? Stuur een mailtje naar info@modelsphere.nl of laat een reactie achter. Binnenkort zullen er voorbeelden van gezonde gerechten en een voeding-dagboek van een model online komen, stay tuned!

REAGEER

Your email address will not be published.