HOE WORDT EEN TOPMODEL ONTDEKT?

HOE WORDT EEN TOPMODEL ONTDEKT?

Iedereen kent ze wel; namen als Gigi Hadid, Doutzen Kroes en Kate Moss. Bekende modellen, die al een enorme carrière achter zich hebben. Maar hoe wordt een meisje eigenlijk ontdekt als een topmodel? Wat deden de bekende modellen voordat ze de top bereikten? Een paar voorbeelden zijn hieronder op een rijtje gezet!

Doutzen Kroes

Doutzen is zonder twijfel het grootste topmodel uit Nederland. Hoewel ze toen ze klein was liever professioneel schaatster wilde worden, stuurde ze toch zelf foto’s op naar een modellenbureau, Paparazzi Management. Niet omdat de toen 18-jarige Doutzen het serieuze doel had om topmodel te worden, maar meer om een zakcentje te verdienen. Vier jaar later stond ze in de Forbes top 15 van meest verdienende modellen.

Hoe werd Doutzen als topmodel ontdekt?

Doutzen zou eigenlijk naar de Pabo gaan, maar verliet toch het Friese dorp waar ze altijd had gewoond en vertrok naar New York. Door heimwee wilde ze er bijna mee stoppen, toen ze opeens haar grote doorbraak als topmodel maakte; een cover voor de Italiaanse Vogue. Daarna ging het snel; een contract bij L’Oreal, Angel bij Victoria’s Secret en campagnes voor onder andere Calvin Klein. Nu ze twee kinderen heeft, besteed ze meer tijd met haar gezin en familie, maar nog steeds vliegt te de hele wereld over voor modellenwerk.

Gigi Hadid

Gigi staat haar hele leven al in de spotlights. Via haar moeder, een Nederlands ex-model en ‘Real Housewives of Beverly Hills‘ star, schoot ze op haar 2de al voor de Baby Guess campagne. Toch begon ze pas na haar middelbare school aan het ‘echte’ werk. Na intensief met volleybal en paardrijden bezig te zijn geweest, verhuisd de dan 17 jarige Gigi naar New York en tekent een contract bij IMG. Ze loopt shows tijdens New York Fashion Week, maar haar echte doorbraak kwam een maand later…

Hoe werd Gigi als topmodel ontdekt?

Ze schoot toen namelijk de cover van het bekende CR Fashion Book van Carine Roitfeld. Daarna ging het snel; ze schiet een Tom Ford Eyewear Campaign, loopt voor Chanel, schiet voor de Vogue en wordt benoemd tot ‘Internationaal Model van het Jaar 2016′. Ook haar zus Bella is succesvol in de high-fashion Industry; samen schoten ze een Fendi en Moschino campagne en liepen ze over de catwalk van de Victoria’s Secret Show.

Sanne Vloet

Sanne Vloet is vooral bekend doordat ze Victoria’s Secret heeft gelopen en haar eigen youtube-kanaal heeft. Maar hoe is ze ontdekt? Als kind turnde ze op hoog niveau en toen ze ongeveer 14 was, deed ze auditie voor Holland’s Got Talent. Een scout van Wilma Wakker Models keek toevallig net tv toen deze uitgezonden werd en zocht contact via Hyves. Omdat ze nog bezig was met het VWO, kon ze niet meteen full-time aan de slag. Haar ouders reden haar heen en weer naar Amsterdam voor kleine shoots en af en toe een catwalk-show. Op haar 15de solliciteerde ze nog voor een baantje in de supermarkt, maar liet dat toch maar schieten toen modellenwerk meer tijd in beslag begon te nemen. Op haar 18de was ze klaar met de middelbare school en vertrok ze naar Parijs.

Hoe werd Sanne als topmodel ontdekt?

Haar grote doorbraak was de show van Oscar de la Renta die ze in 2014 liep. Dit was het moment waarop dit topmodel door de ‘fashionwereld’ werd ontdekt. Editorials en een campagne voor Ralph Lauren volgden en in 2015 liep ze voor de eerste keer voor Victoria’s Secret. Nu woont ze in New York met haar boyfriend en is ze naast modellenwerk veel bezig met voeding en het delen van haar gezonde levens-style.

Kate Moss

Kate Moss, een van de grootste topmodellen uit de jaren 90, kwam terug van een vakantie op de Bahamas en maakte een overstap op JFK airport, om vanaf daar terug naar London te vliegen. Daar werd ze, op haar 14de, gescout door de oprichtster van Storm Model Management. Een Britse fotografe was gelijk fan en zorgde ervoor dat ze op haar 16de haar eerste cover schoot voor het magazine The Face. Ook bezorgde zij Kate haar eerste campagne, voor het jeans merk Levi’s.

Hoe werd Kate als topmodel ontdekt?

Kate’s echte grote doorbraak tot topmodel werd veroorzaakt door haar samenwerkingen met Calvin Klein.
Wat zo bijzonder was aan Kate Moss, is haar lengte. Ze was voor de maatstaven van een model redelijk klein. Met haar 170 cm, volgens sommige bronnen zelfs 167 cm, en haar tengere postuur viel ze op tussen de curvy en lange modellen die in de jaren 90 erg populair waren. Mede dankzij haar ontstond er een nieuwe trend voor jongere, minder zelf-bewuste modellen, die nu nog steeds zichtbaar is.

Karlie Kloss

Karlie Kloss groeide op in de Verenigde Staten samen met haar 3 zussen en kreeg les op een beroemde ballet-academie. Toen ze mee deed aan een lokale mode-show voor een goed doel in een winkelcentrum, werd ze ontdekt als model. Op haar 14de schoot ze haar eerste campagne voor Abercrombie Kids en tijdens haar eerste fashion week seizoen liep ze 64 (!) shows. Dankzij haar opvallende ‘cat-like’ loopje en haar bijzondere gezicht werd ze al snel een bekende in de fashionwereld. Ze schoot campagnes voor Dior, Topshop en Alexander McQueen, Vogue-covers en liep meerdere keren voor Victoria’s Secret. Ze heeft haar eigen Youtube-kanaal, is de ambassadeur van Estee Lauder, en de oprichter van Kode with Klossy, waar ze jonge meiden stimuleert om meer te leren over ‘coding’.

Nu weet je van een paar topmodellen hoe ze werden ontdekt. Wie is jouw favoriete model? Ken jij iemand die op een bijzondere manier ontdekt is? Laat een reactie achter, of stuur ModelSphere een berichtje op Instagram!

Wil je weten hoe je de meeste kans maakt om net als deze modellen in de fashion-wereld terecht te komen? Droom jij ervan om ontdekt te worden als topmodel?

Lees in dit artikel hoe je model kan worden!

REAGEER

Your email address will not be published.