IN DE LIFT MET KENDALL JENNER

IN DE LIFT MET KENDALL JENNER

Milaan, een paar jaar geleden. Het was een verrassing dat ik die show had geboekt. Ik, een 16-jarige die er zeker niet ouder dan dat uit zag, mocht een show lopen met allemaal belangrijke (en oudere) modellen. En toen stond ik opeens in de lift met Kendall Jenner…

‘IN DE LIFT MET KENDALL JENNER’

Op het moment zelf had ik er geen flauw benul van dat het merk waarvoor ik mocht lopen überhaupt een belangrijk merk was, maar dat maakte het natuurlijk niet minder leuk. Ik stond op om 5 uur s’ ochtends, en was op tijd op de showlocatie, call-time: 6 uur. Waarschijnlijk was ik 15 minuten te vroeg, zenuwachtig om ook maar iets te laat te komen.

Bij binnenkomst in de veel te krappe ruimte boven de showlocatie was het al druk. Nog niet met modellen, wel met make-up artists, stylisten, dressers en meer. Een beetje ongemakkelijk en gespannen, keek ik zoekend om me heen. Wie kon me op weg helpen? Ik maakte me zorgen om niets, wat gelijk kwam er een make-up artist naar me toe en kon ik meteen de make-up in. Binnen 15 minuten was ik alweer klaar. De make-up look van de show was: all-natural. De gezichtsmassage die ik kreeg, duurde langer dan het opdoen van de make-up. Het haar: een tuned-down mix van een vogelnest en een knot. Het zag er heel casual uit, alsof ik na het wakker worden even moeiteloos zelf had gedaan. Maar zo simpel als het eruit ziet, kost het extreem veel werk om tot stand te brengen. Een uur lang waren twee hairstylists met me bezig. En allemaal voor die warboel van haar en dat knotje. 

En zo was ik, 2 uur voor de show klaar met mijn look en mocht ik mijn tijd vullen met Italiaanse koffie, zoete broodjes en de zoektocht naar een nog ongebruikte stoel waar ik op kon zitten. Ik kwam uiteindelijk op de grond terecht.

De show 

30 minuten voor de show verscheen ze; Kendall Jenner. Make-up al in orde, outfit al aan. Alsof ze het thuis zelf had in elkaar had geflanst. Blijkbaar had iemand haar make-up en haar in een andere ruimte gedaan. Backstage werd het drukker, de show stond op het punt te beginnen. Snel omkleden, in de line-up, make-up bijwerken. Mijn zenuwen sloegen om naar een soort adrenaline. Fotografen wilden nog snel backstage foto’s maken, het vogelnestje moest last-minute nog perfecter rommelig worden gemaakt en 3 verschillende mensen streken mijn blousje glad. Eindelijk was het zover: show-time!

Grootste obstakels van de show:  een steile trap en een losschietende sandaal. Maar het gevoel dat het gaf om daar tussen allemaal bekende modellen voor een groot publiek te lopen, was fantastisch. De setting was een zonnig zomerhuis; hoge plafonds en witte muren. Het paste goed bij de zomerse kleding. Ik zag al zo de high-class vrouwen aan de Franse Riviera rond paraderen in mijn look.

After

Na de show Is het altijd een beetje gek. Terwijl ik nog zat na te genieten, renden andere modellen al weg om een andere show te halen. Toen realiseerde ik me het; Ik had natuurlijk ook nog een show. Ik was het even vergeten in alle chaos en excitement. Dus haastte ik me snel richting de lift om het pand uit te kunnen komen. De liftdeuren gingen al dicht, maar ik paste er nog net bij in. Opeens stond ik oog in oog met een enorme spierbundel van een bodyguard. En toen realiseerde ik dat ik in de lift stond met niemand minder dan Kendall Jenner en haar moeder Kris Jenner. Zo kort na de show, met een agressief ogende bodyguard en 5 andere modellen in een iets te krappe lift, was ik eerlijk is eerlijk, een beetje ‘starstruck’. Ik stond gewoon in de lift met KENDALL JENNER!  

Vooral toen we in een chaos van mensen terecht kwamen toen we de lift uitstapten. De enorme bodyguard baande een pad voor Kendall en haar moeder, mensen opzij duwend en selfie-armen uit de weg slaande. Een van de andere modellen zag de opening en snel glipte ze achter Kendall aan en ik volgde haar. Het enige pad naar de uitgang, was het pad wat haar bodyguard creëerde. Dus was ik, sneller dan ooit buiten dankzij Kendall en haar bodyguard. Én op tijd bij mijn volgende show. Ik heb haar er nooit voor kunnen bedanken. Misschien kom ik haar nog wel eens tegen, maar het zou me niets verbazen als ik dan minstens zo ‘starstruck’ ben als deze keer. En dan weet ik waarschijnlijk weer geen woord uit te brengen, dus doe ik het maar gewoon hier.

Bedankt Kendall!

backstage show Kendall Jenner
Mijn poging stiekem een foto van de backstage-ruimte te maken.

Meer weten over het modellen-bestaan? Lees dan hier hoe je model wordt en hier over de basics van de mode-wereld.
Volg ons op Instagram en laat een reactie achter!

REAGEER

Your email address will not be published.