MODELLEN-APPARTEMENTEN:                          ‘TOCH NIET-ZO-GLAMOROUS’ #1

MODELLEN-APPARTEMENTEN: ‘TOCH NIET-ZO-GLAMOROUS’ #1

“Ik moet nu echt plassen” Was wat mijn roommate in mijn modellen-appartement in New York zei, voordat ze in het bad naast me stapte en haar broek naar beneden trok. Ik zat op mijn knieën voor de verstopte toilet met een ontstopper in de hand, een poging wagend om de toilet te ontstoppen. Zoals je kunt lezen zijn modellen-appartementen een ‘niet zo heel glamorous’ onderdeel van het modellenwerk.

Ik ben een persoon die vaak de neiging heeft om in ongelukkige situaties terecht te komen, en dit was daar zeker een van. Om te verduidelijken; echt niet alle modellen-appartementen zijn verschrikkelijk of hebben roommates die gekke dingen doen zoals plassen in het bad, maar ik heb al wel genoeg in deze appartementen meegemaakt.

Zijn modellen-appartementen glamorous?

Als je een tijdje in het buitenland zit, is er een mogelijkheid te verblijven in een via het bureau geregeld appartementje. Je weet van te voren nooit wat je daar te wachten staat, of het een meurende rotzooi is of een schoon paleis. Meestal zijn deze modellen-appartementen niet heel glamorous. Het is wel vaak de goedkoopste en handigste optie.
Dus probeer je, als een ‘nog-net-geen topmodel’ het toch meestal weer uit en ga je voor dat flatje die je samen met 4 à 11 (ja, echt!)  andere modellen deelt. 

Mijn eerste ervaring was op mijn 16de. Eerste keer alleen in het buitenland, eerste keer helemaal voor mezelf zorgen. Erg goed voorbereid was ik niet. Mijn stekkers pasten niet in het Engelse stopcontact, ik had geen handdoeken mee en blijkbaar was het iedereen voor zich als het om toiletpapier ging. 
Ik had nog nooit zo’n smerige keuken gezien.
Dat is het probleem in meer modellen-appartementen. Potjes en sausjes van vijf jaar over datum, beschimmeld brood, aangekoekte etensresten en tien half-aangebroken zakken rijst. Vaak hangt er een bijzondere geur, die zeker niet voor de meeste studentenhuizen onder zou doen.

Roommates

Een ander probleem van modellen-appartementen is dat je je roommates niet kan uitkiezen. Logisch, maar in een slaapkamer die je meestal ook nog met 1 of 2 andere meiden deelt is dat soms lastig. 
Aardige meisjes waren het meestal, mijn roommates. Vaak wel net als ik, die eerste keer, piepjong en nieuw in de mode-industrie. Een Poolse roommate een jaar geleden had het lastig omdat ze geen Engels kon. Ze bleef vooral binnen, kookte op vreemde tijden en keek de hele dag series. Zonder oortjes, en met de stem van een Poolse man die alles wat de acteurs zeiden monotoon in het Pools herhaalde. De hele dag. 
Een Argentijnse roommate belde elke avond minstens drie uur met haar moeder. Ruzie, lachsalvo’s, ik heb alles voorbij horen komen. Nu weet ik tenminste wel Portugees te onderscheiden van Spaans.

Viezigheid en tekort aan privacy komen vaker voor, ik ben er zelfs al een beetje aan gewend. Gewoon aangeven wanneer je wilt slapen, en dan maar die ene ochtend de hele keuken opruimen. Maar op sommige dingen kun je je nooit voorbereiden. 
Zo had ik een keer een probleem met de lichten van een appartement. De hele week deden ze het niet. Via mijn agency lukte het me niet om het op te lossen. Een week lang heb ik gekookt met een zaklamp en douchen… In de badkamer zonder raam  én zonder lichten was het pik en pikdonker. Dus was het: zaklamp aan en douchen maar. 

En dan het bad-plas-incident. Tja. Of ik er nou om moet lachen of van moet gruwelen weet ik niet. Ik heb nu tenminste wel een spraakmakend verhaal te vertellen over deze modellen-appartementen als iemand weer over het glamorous modellen bestaan begint. 

Lees nu hier deel 2 van ‘Toch niet zo glamorous’: over modellenwerk bij vrieskou en hittegolven.

Wil jij model worden? Lees dan dit artikel!
Meer lezen over modellen-appartementen? Klik dan op deze link!

 

 

REAGEER

Your email address will not be published.