HOE MAAK JE DE BESTE POLAROIDS?

HOE MAAK JE DE BESTE POLAROIDS?

Droom je ervan om als model te werken? Dan kun je natuurlijk zo lang wachten totdat je gescout wordt op straat of via Instagram, maar je kunt ook de kansen voor jezelf vergroten en zelf foto’s opsturen naar bureau’s. Ook als je gescout bent door een bureau moet je vaak foto’s van jezelf opsturen, maar hoe laat je nou een goede indruk achter?

Modellenbureau’s vinden het fijn om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van hoe je eruit ziet. Ookal heb je al een paar kleine shoots gedaan, het is altijd belangrijk om ook een paar ‘polaroids’ mee te sturen. Wat zijn dit? Gewoon simpele, maar duidelijke foto’s van jouw uiterlijk. Maar hoe maak je deze polaroids?

Hoe krijgt een bureau een goed beeld van je?

  1. Draag geen make-up. Dat ene pukkeltje maakt het modellenbureau niets uit, het gaat er bij hun meer om dat je er verzorgd uit ziet (dus geen pleisters, vette haren of vieze nagels).
  2. Draag geen opvallende kleding, maar ga voor een strakke skinny jeans of een rokje en een basic topje of shirt. Belangrijk is dat jouw lichaam hier goed in uitkomt en je lichaamsverhoudingen goed te zien zijn.
  3. Draag geen afleidende accessoires zoals kettingen, piercings of een hoofddeksel

    Hieronder staan twee voorbeelden van polaroids van bekende modellen. Lees verder onder de foto’s voor meer tips!

Hoe maak je de beste polaroids?

  1. Laat een vriendin of een van je ouders een paar simpele foto’s van je maken; geen selfies of duck-face!
  2. Denk aan goed natuurlijk daglicht, een rustige achtergrond (bij voorkeur een witte muur) en scherpe foto’s. Pas op voor vreemde schaduwen!
  3. Ga niet voor ingewikkelde poses, maar neem een natuurlijke houding aan. Maak een paar close-up foto’s (van je gezicht), maar ook een paar foto’s van je hele lichaam, de zijkant van je gezicht (je profiel) en ook een foto waarop je lacht.
  4. Voor foto’s van je hele lichaam, raad ik je aan om hakken te dragen: hierdoor lijk je langer en slanker. Kies voor een zwarte ‘classy high heel’ of ga voor zwarte laarsjes met een hoge hak. Graag dus geen sleehakken!
  5. Maak niet alle foto’s met je haar los, maar stuur er ook een paar op waarin je een staart in hebt. Zo zijn de vormen van je gezicht beter te zien.

Stuur altijd foto’s op naar meerdere bureaus. Elk bureau zoekt naar een ander type, dus vergroot je kans om op gesprek te mogen komen door meerdere agencies te benaderen! Wie weet zijn straks meerdere bureaus in je geinteresseerd, en kun je zelf kiezen welk bureau het fijnste voor jou is.

Nog een laatste tip: De meeste modellen-bureaus hebben polaroids van hun modellen online staan, doe daar inspiratie op! Of kijk bijvoorbeeld op de instagram van @modelspolaroids voor voorbeelden.

Wil je model worden? Klik dan hier voor nog meer handige info!

REAGEER

Your email address will not be published.